In de omgeving van Maj’s Stuga is veel te zien en te doen.
Op deze pagina neem ik u mee in een kleine selectie wat de omgeving te bieden heeft.

Dalsland Kanomarathon
Deze jaarlijkse kanowedstrijd vindt plaats in augustus. Er wordt in verschillende klassen, afstanden en leeftijden door meer dan 500 deelnemers gestreden. Wilt U meedoen? Dat kan. Kijk op de webside en meldt u tijdig aan!
www.kanotmaraton.se

Golfen tijdens uw vakantie
In Mellerud vind u de 18 holes baan van Mellerud Golf Club.
Op ± 46 km ligt de 18 holes baan van Forsbacka.

Moose range
De elandenfarm in het plaatsje Ed is een aanrader als U elanden van dichtbij wilt zien, aaien en zelfs voeren. De begeleiding ter plekke zal in het Zweeds en Engels U uitgebreid vertellen over deze prachtige diersoort en al Uw vragen (stel ze gerust!) onvermoeid beantwoorden. 
www.dalslandsmooserange.se

Draisine /Dressin
Vanuit Bengtsfors kunt U over de oude spoorlijn met een ‘fietskarretje’ op de rails helemaal naar Arjang ’trappen’. U bepaalt zelf hoe ver en hoe lang u wilt fietsen. Een sportieve, maar ook geweldige manier om op andere wijze van de schitterende natuur te genieten!
www.dvvj.se

Halmens Hus
Halmens Hus (het huis van stro) in de gemeente Bengtsfors gelegen, biedt U  de gelegenheid de eeuwenoude, door verschillende culturen gebruikte verwerking  van stro te bewonderen. Naast een permanente expositie worden hier kursussen, lezingen, concerten en andere evenementen gegeven.
http://halmenshus.com

En nog veel meer
www.dalslandsaktiviteter.com
www.dalslandskanal.se
www.algensberg.com
www.rostock.se
www.dalslandskonstmuseum.se
https://konstvandring.nu
www.nordiskatomtemuseet.com
www.bluesfest.net